Full A/C

full A/C

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Γιωργος Ρίζος Με πάθος απο την Ιερισσό



o Γιώργος Ρίζος
εκθέτει την πρόσφατη δουλειά του
στο De Facto



Έρχεται από τις απόμερες θάλασσες της Χαλκιδικής. Μα ζει στο μυαλό του την καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων. Μετουσιώνει την μοναξιά του σε επικοινωνία. Μεταλλάσσει τη σιωπή του σε κραυγή γεμάτη φως. Είναι ήρεμος, ευγενικός, αγωνίζεται να μην υπάρχει στη πραγματική ζωή, για να δίνει πιο έντονο το στίγμα του στους καμβάδες του.
Κοιτάς με έκσταση την ένταση που που σου πετά στα μούτρα. Μια ένταση ΄σα βροχή ιδεών. Σαν κάλεσμα. Μια πρόσκληση σε μιαν ανομολόγητη συνωμοσία. Κι αυτός ατάραχος κρυμμένος στη γωνία του αντιστρέφει τους όρους και σε αφήνει να εκτεθείς.

Φυσικά υπάρχει ένας λυγμός στα έργα του. Για το χαμένο της ζωής που μόλις υποψιάζεται κι αυτό τον κάνει μοναδικό, γιατί είναι νέος κι οι νέοι μισούν την αισιοδοξία. Αυτό ακριβώς όμως είναι που τον κάνει και γνήσιο καλλιτέχνη. Οταν μπορουν την ιδιωτική τους απελπισία να την μετατρέπουν σε παιχνίδι και σε ενα κλεισιμο ματιου γι΄αυτους που αντέχουν τις γενναίες πράξεις.



Ένα νέο αγόρι που κάνει τις θάλασσες της Ιερισσού , εκρήξεις ηφαιστειακές, του μέσα καλά κρυμμένου εαυτού του και μεταφέρει όλο το πάθος του , σε χρώματα δυναμικά και όσο πρέπει προκλητικά για να γυρίσεις να τα ξαναδείς
Για τον Φεβρουάριο έχει αποφασίσει να εκτεθεί στη Θεσσαλονίκη. Αν τον συναντήσετε μη του μιλήσετε. Ίσως ταραχτεί από την τόση πρόκληση που ξεχειλίζει. Απλά χαμογελάστε του. Έτσι θα καταλάβει ότι η παγίδα που σας έστησε στο De Facto, έχει πετύχει να ενεργοποιήσει με έναν πρωτόγονο τρόπο , τη ματιά σας.
Κι αυτό προς το παρόν του αρκεί. Γιατί το αύριο ανυπομονεί να του χαρίσει τα υπόλοιπα.

Τ.Φ.